retraite-verblijf

TE HUUR Retraiteplek

 "Het Her-berg-je" 

Off-grid plek voor inspiratie en focus.

Sfeervolle retraite-plek in de natuur.

Zoveel mensen verzuchtten "Wat een plek Maatje, hier zouden mensen een tijdje moeten kunnen verblijven. Een persoonlijke retraite ofzo!" En zo is het: een eigen plek  om iets met focus af te maken, je boek te beginnen, muziek te schrijven of gewoonweg bij te komen van de gekte van de wereld. Het is gelukt! 

Vanaf 25 juni 2021 is het "Her-berg-je" te huur, bij voorkeur voor twee dagen of meer. Vrijwel ín de kudde, als enige bezoeker op het terrein een all-in plek hebben, aan de bosrand, nu en dan loopt er een paard of ezel langs je terras. Vogels kwetteren om je heen. Het fazantenpaar struint door het gras. Buizerds en een valkje cirkelen hoog boven je. De haas hopt tevreden van hot naar her. Het ademt er zoveel rust en sereniteit dat al tijdens de bouw een vogelstelletje hun nest plakte tegen de middenpaal.  

Basic en traag leven, wel met stromend water, een douche, (compost-)toilet en slowcooking mogelijkheden. Het terras als je leefplek, om te schrijven, schilderen, mijmeren, of jezelf weer eens te 'bergen' in jezelf. Het "Her-berg-je'. 

De houtkachel houdt je behaaglijk warm op koude avonden en je  stoofpotje wordt er heerlijk mals  op. Je krult je op met een boek in de oerknusse bedstee. 

De plek leent zich het best voor individuele retraites, maar de ruimte is groots genoeg om er ook met tweeën te verblijven. De nieuwe, prima geïsoleerde en gezellige 'pipowagen' kreeg een ruim en robuust terras en een eenvoudige functionele douche- en toiletruimte. Terras en douche zijn creatief en authentiek opgebouwd met eerder gebruikte materialen en bomen uit het bos. 


Omdat je om het terrein verblijft waar ook de kudde loopt, hebben we even contact over de omgang daarmee. Verder ben je heerlijk op jezelf. Zelfvoorzienend, dus ook je ontbijtje bepaal je zelf!  Maar in overleg haal ik zo wat lekkers! 

Het Her-berg-je

Huur mogelijkheden

Om jezelf de volle ervaring te geven, verhuur ik het "Her-berg-je" vanaf 2 nachten. De prijs is inclusief schoonmaak na vertrek, bedlinnen, electra en hout. 

- 2 nachten: €175,00 

- 5 nachten, aankomst zondag, vertrek vrijdag: €425,00

- 7 nachten, aankomst zondag, vertrek zondag: €600,00

 N.B. Betalen in crypto kan! 

Inchecken vanaf 15.00 uur, uitchecken om 11.00 uur.

Ik stel het op prijs als je het Her-berg-je in nette staat achterlaat.  Bezem, stoffer en blik, een emmertje zijn aanwezig.

Huisdieren en roken

Huisdieren zijn welkom, mits ze goed onder appèl staan of aangelijnd zijn. Dit i.v.m. de kudde en mijn eigen honden en katten. Uitlaten doe je buiten het terrein, graag eventuele hoge nood op het terrein met een zakje opruimen. 

Roken: nee, tenzij buiten zodat de afgesloten verblijven rookvrij blijven. 

 Wifi, tv, radio

Hier is met opzet niet in voorzien, omwille van het natuurlijke karakter van de plek en de wens dat mensen hun eigen frequentie weer mogen ervaren hier. Het staat je vrij om met een eigen hotspot te werken als een connectie met het internet van belang is voor je. Er staat een doosje dat straling tegenhoudt waar je je mobiel ook tot rust kan laten komen. Wel is er diverse wereldliteratuur die je in andere werelden brengt.

Keuken en koken

Je kunt koken op een van de heerlijke slowcooking manieren: met de "Crockpot", de "Cobb" barbecue of met een pannetje op de houtkachel. Er is een kleine koelkast, met vriesvak. Bestek en serviesgoed zoals een koffiekan, theepot, vergiet, schalen zijn aanwezig, net als  basisvoedingsmiddelen zoals boter, olie, pindakaas, thee en koffie. Een Makkelijke Moestuin biedt wellicht nog wat groenvoer voor je.

Toiletruimte

Via een paadje kom je bij het toilethuisje. Hier vind je een douche en een composttoilet. Hygiënisch in het gebruik en volledig biologisch afbreekbaar op de mesthoop. Maak kennis met zo'n droogtoilet op de https://www.greenevelien.com/1Eco_3water.php#composttoilet  Geen reuk, geen gedoe, je moet alleen even weten hoe. Gebruiksaanwijzing ligt ter plekke. Onder de douche (en voor de afwas) gebruik je uitsluitend Aleppo-zeep, of een andere natuurzeep die bij de prijs inbegrepen is.  

Linnengoed

Je bed is opgemaakt met schoon linnengoed en een (winter- of zomer-)dekbed met overtrek. Er zijn kussens, met sloop. Handdoeken voor de douche maar ook keukenhanddoeken en vaatdoekjes zijn aanwezig. Ik werk nog aan het mugvrij houden van je slaapplek.


En na al die rust en stilte ... 

wil je er misschien toch even op uit?

Baarle-Nassau bezoeken

Baarle is een bijzonder dorp met enclaves en de smokkelaars'grandeur' uit lang vervlogen tijden. Eettentjes en Brabantse brasserieën te over. Laat je verwennen!

Fietsen en wandelen

Sportievelingen wandelen en fietsen eindeloos hier. De Dodendraadroute, Het Laarzenpad, de Smokkelaarsroute. Maar ook een uitgestrekt hondenlosloopgebied in de buurt.

Zwemmen natuurwater

Zwemmen is in natuurwater toch echt het lekkerst. In 't Zand kan dat! 

Een sfeerimpressie 

In de basis is hier alles aanwezig wat je nodig hebt om langzaam en ambachtelijk te leven. Leeg worden en nieuwe inspiratie op doen. Er is hout waarmee je de kachel of het kampvuurtje stookt. Is de watervoorraad op, dan kun je het aanvullen uit de bron.  Er staat een Berkey waterfilter om het drinkwater extra te zuiveren. Koken is slowcooking. Wil je graag wat boodschappen of een vers croissantje, laat het weten en als ik even in de gelegenheid ben, neem ik het mee voor je. Op termijn wordt het mogelijk je paard mee te nemen en in 'je voortuin' te zien lopen. Ook bied ik programma's 'Lifecoaching' of 'Wakker Leven dankzij je Equus" aan. Op zeer sporadische basis en alleen na een  onderzoekend gesprek om te zien of dit passend is voor mij en jou. Ik geef alleen onder hoge uitzondering nog een sessie (systemische) equuscoaching met mijn eigen kudde en werk meer en meer  met mensen met hun eigen dier.

Ja, ik gun me "her-bergen" in het 't Her-berg-je!