Her-inner je het echte Leven...ontmoet Equus.

Meer méns worden? Geef Equus ruim baan!

Mens en dier zijn anders. We staan tot elkaar in relatie en hebben onderlinge betrekkingen sinds eeuwen. Paard heeft een wel erg bijzondere plaats in de relatie met de mens. Met momenten van volkomen 'blizz', samenwerking en eenheid, en met helaas een lang verleden van miskenning, misbruik en afbreuk. Is hoe wij omgaan met Equus (paard en ezel) wellicht symbool voor hoe wij in het Leven staan?


Mijn visie op en benadering van Paard bouwde ik op grondslag van mijn levenslange omgang met dit edele dier en mijn bestudering van en met Klaus F. Hempfling. De oudste overleveringen van de mensheid zijn leidraad, waarbij taal, symboliek, mystiek, energie en oerprincipes van het Leven zelf bestudeerd worden. En de volle ervaring in het moment steeds leidend is. 


Je bent welkom voor een individueel groeitraject met Equus, voor inzicht in de relatie met je eigen paard en voor opleidingen tot professioneel (ook systemisch) coach met Equus. 


N.B. 

Ik bied met de kudde uitsluitend nog coachingstrajecten en opleidingen aan, voor mensen die diepgaand een persoonlijke verandering willen aangaan. Ik ben met mijn kudde alleen in bepaalde gevallen nog beschikbaar voor incidentele op zichzelf staande (systemische) coachingsessies. 

Paard als levend symbool op onze weg naar groei 

Kalm als het meer,

rotsvast en lieflijk als de wind

Verwondering, muziek, spelen en ontdekken

Contemplatie, studie, zelfinzicht

Werk met Equus voor bedrijven: maatwerk.

Persoonlijk Leiderschap young potentials

Samenwerking

teams

Systemische relaties

Benadering van Equus

Sinds 1966 leef ik met paarden, ik ken hun gewoonten van slapen, eten, groomen, spel van de vroege ochtend tot de diepe nacht. In 2002 werd het me, in mijn eerste coaching van een fabrieksdirecteur met paard Somi, zó duidelijk hoe zij mij gevormd hebben. Ze rekenden genadeloos af met mijn uitwaaierende energie, omsloten me liefdevol wanneer ik mijn tekortkomingen inzag zonder mezelf hiervoor te straffen. Ze waren bij me als stille getuigen bij echt verdriet, ze vertrokken bij krokodillentranen. Paard wees mij mijn weg, naar mezelf toe, het volle Leven in. 

Ik ben er voor mensen die niet een 'quick fix' zoeken maar hun levensweg opnieuw willen vinden. Of diepgaand hun relatie met (ook hun eigen) Equus willen onderzoeken.


Werk met EQuus is werk aan jeZelf

Persoonlijke Queeste "7 Creations"

Ook behoefte aan die doorbraak in je patroon? Gedrag of denken waar je maar niet vanaf lijkt te komen? Of gevoelens die je overstromen op de gekste momenten? Nare onenigheden met mensen, of zelfs je eigen paard? Wil je eens niet kunnen ontsnappen aan de kracht van het leven? Werkelijk onder ogen zien welke potentie zich via jou wil tonen?

Kies dan voor jouw "7 creations"-Queeste: in een serie van 7 sessies werken we aan enkele concrete levensthema's van je, gedurende een kwartaal. De 'projectmatige aanpak' met doordachte opbouw en de 'meebewegende' aard van werken, leidt tot unieke uitkomsten.

Equus, noch ik, laten je 'terugvallen' in je oude afgedane patronen. De uitdaging ligt bij jou om het nieuwe te integreren in je dagelijkse leven en denken over jezelf!

Ik werk met mijn hele zijn, mijn toolbox en mijn kudde met je, steeds max. 1,5 uur. Voor wie wil is er de mogelijkheid de ODC-meting te integreren in je Queeste, of te werken met je eigen paard (vraag naar de mogelijkheden!). 

Anam Cara groeitraject met Equus

In dit jaar ga je voor je persoonlijke groei, met Equus als 'anam cara'. 

 • Gedurende 10 intensieve dagen.
 • Met een groepje je eigen groeipad lopen.
 • Je leert over het wezen Paard, het wezen Mens, en hoe die twee samen kunnen zijn. 
 • Je ervaart energie, afstemming, grenzen en je bestemming in het leven. 
 • Je begeleidt elkaar spelenderwijs. 
 • 8 intervisiedagen onderling en 2 supervisiedagen (o.l.v. docent).
 • Diepgaand levensvragen en afweermechanismen integreren.
We werken met Equus op verschillende manieren, energetisch, lichaamstaal, leidend en in het vrije werk. Leer jezelf én Equus met haar natuuromgeving op andere wijze kennen. Kies diepgaand voor jezelf in en ná dit groeitraject. Minimaal 5, en max. 8 personen per groep.


N.B.

Dit Anam Cara-jaar is verplicht om door te kunnen stromen naar de Opleiding Professionele Equuscoaching (OPEC) als uit een intakegesprek blijkt dat je onvoldoende voorkennis hebt. 

Je kunt dit prachtige traject natuurlijk ook 'zómaar doen', als cadeau voor jezelf. 

Weerbaarheid voor jongeren

Jongeren, variërend in de leeftijd van 10 - 18 jaar, leren moeiteloos over grenzen, afstemming, empathie, emoties uiten en samenwerken als paard of ezel erbij is. Ieder in een eigen klein groepje met leeftijdsgenoten krijgt alle aandacht om persoonlijke groei door te maken. Vraag naar de mogelijkheden. 

Workshop Systemisch Werk met Equus

Elke 1e vrijdag van de maand is er de workshop SWE, bij voldoende vraaginbrengers. Representanten voor de opstellingen zijn welkom, meld je wel even aan! Een vraag inbrengen bij het krachtige niet-oordelende maar wel degelijk uitgesproken veld van Equus? Neem contact met me op voor je voorbereiding en afstemming. 

Equuscoaching zelf ervaren? Schrijf je in:

7 Creations

€ 675,-

excl. 21 % B.T.W.

Individueel traject

Anam Cara

€ 1.450,-

excl. 21 % B.T.W.

Groep min. 5 personen

Weerbaarheid

€ 225,-

excl. 21 % B.T.W.

5 x 1,5 uur jongeren

SWE

€ 225,-

excl. 21 % B.T.W.

Je systemische vraag

Lees hieronder als je professioneel Equuscoach wilt worden

OPEC - Opleiding Professionele Equus Coaching: start zaterdag 5 oktober '19

De Opleiding Professionele Equus Coaching (OPEC) is een jaarlijks terugkerende 12-daagse opleiding voor toekomstige Equuscoaches die fijnzinnig en met beide voeten op de grond mens en Equus samen willen brengen. Met als doel dat beiden groei doormaken en vreugde beleven. 

De opleiding richt zich op afstemming en verbinding, emotie- en energiemanagement, congruent gedrag en inzicht in eigen persoonlijkheid en wezen van Equus. 


N.B. Schrijf je in voor 15 september 2019 en ontvang extra: 

 • Je persoonlijke ODC-meting + terugkoppeling: inzicht in je archetypen (t.w.v. €450,00).
 • Gratis deelname als representant aan een workshop SWE tijdens de 1e vrijdag van de maand.

Ik heb nog nooit een opleiding gedaan waar ik zo blij van werd. Spelenderwijs leer je ongelofelijk veel over jezelf, paarden en ezels en over de behoorlijk complexe materie van het coachen van mensen met een paard of ezel als co-coach. Het enige wat ik jammer vond aan de opleiding was dat het zo snel voorbij ging! De combinatie van liefdevolle warmte, deskundigheid en professionaliteit van Maatje is helemaal goed. Een 9!

Henriette Deckers, psychologe, eigenaar Psychologenpraktijk Henriette Deckers, coaching met paarden. www.pphd.nl    

OSWE - Opleiding Systemisch Werk met Equus: start zaterdag 9 november 2019 

Op eigen wijze vertaalde ik het systemisch gedachtegoed van Phoenix Opleidingen en de Wind-opleiding naar deze OSWE waarbij paard en ezel hun rol hebben. In 14 dagen begeleid ik je naar het zelfstandig kunnen voorbereiden en  uitvoeren van systemisch werk (waaronder ook opstellingen) met Equus. Ik heb een 'no-nonsense benadering met een hart' en zet natuurelementen, maskers en archetypen in. In de OSWE nodig ik je uit je eigen groei actief ter hand te nemen en je persoonlijke stijl vorm te geven. 


N.B. Schrijf je in voor 21 september 2019 en ontvang extra: 

 • Je persoonlijke ODC-meting + terugkoppeling: inzicht in je archetypen (t.w.v. €450,00). 
 • Inbreng van jouw systemische vraag tijdens de 1e vrijdag van de maand workshop SWE (t.w.v. €195,00).

Toolbox voor Equuscoaches - 2 dagen

Wat voor mij zo vanzelfsprekend is in het werk, bleek voor veel coaches niet te zijn: het vlot ontwerpen van oefeningen op basis van een gedegen diagnose en heldere doelstelling. Deze workshop is geschikt voor Equuscoaches: coaches die met de krachtige inzet van paarden en/of ezels werken die creatieve ideeën en professionele werkvormen zoeken. In de Toolbox krijg je:

 • Diverse oefeningen voor persoonlijke groei met hulp van paard of ezel. Op niveau van denken, voelen en doen, voor volwassene, kind, professional en groep.
 • Het zelf leren construeren van effectieve oefeningen via een eenvoudig stappenplan.
 • Een map met 17 geplastificeerde tools en de mogelijkheid andere tools te krijgen.

De workshop wordt in het voorjaar en het najaar gegeven. 

Voor Equuscoaches-in spé:

OPEC

€ 2.775,-

excl. 21 % B.T.W.

Groep min. 5 personen

OSWE

€ 3.275,-

excl. 21% B.T.W.

Groep min. 6 personen

Toolbox

€ 495,-

excl. 21% B.T.W.

Better, Harder, Faster & Stronger!