De weg naar Thuis...

Vorming en gedachtegoed

Universitaire studie: helder denken met 'n hart

Mijn WO-opleiding Slavistiek leerde me hoe het wezenlijke van de mens altijd naar buiten wil komen, via literatuur in het, vaak door onvrijheid geteisterde Rusland. De studie zelf ontwikkelde mijn scherpzinnig denken en resoneren op de hoeveelheid 'informatie' die met elk gesproken woord meekomt. Aangevuld met ca. 5 jaar pragmatisch en resultaatgericht interim managementervaring voor KPN (integratie van afdelingen), ING Bank (project management) en Indover Bank (cultuurverandering). 

On the job: gedragsontwikkeling

Ik had het voorrecht  Kick Schouten als jarenlange leermeester te hebben op het vlak van trainen op competenties. Authenticiteit in woord en gedrag. Plezier en groeiversterkende feedback. 'Puntje-op-de-stoel'-leerklimaat.  

Opleidingen m.b.t. gevoelens, gedachten, gedrag en identiteit

Meer dan 20 jaar opleidingen in menselijk gedrag (o.a. NLP/TCC) en mind-body integratie (TB/NEI) leerden me over innerlijke processen  van de mens. Eric Schneider, filosoof, psycholoog, Coach vanuit het hart, leerde me steeds de verbinding te leggen tussen breder bewustzijn en gedrag in realiteit. 

Opleidingen Systemisch perspectief 

Alle processen en betrekkingen zijn systemisch. Werkelijk dienstbaar zijn, vraagt diep inzicht in deze krachtige onderhuidse processen. Mijn opleidingen Systemisch Werken, Professionele begeleiding van Organisaties, en De Maskermaker bij Phoenix Opleidingen ontwikkelden dit systemisch oog bij me.

Odin Development Compass: ODC-meting

Wijsheid vanuit ons Collectief Onbewuste, de wereld van de mythische figuren, sprookjes, metaforen, archetypen, heeft me altijd aangesproken. Verhalen die we van generatie op generatie levend houden. De ODC-meting geeft veel-lagig inzicht in de meest in het oog springende archetypen die zich in ons 'psychisch DNA' bevinden. Ik ben level-1 en -2 gecertificeerd en voor teamscans en voer business consultancy uit met hulp van ODC.

Oude overleveringen 

Mijn jarenlange studie bij Klaus F. Hempfling "Destiny Tracking" bracht me het a-causale denken en het wezenlijke van mens-zijn. Zijn gedachtegoed, de oude kennis vanuit de overleveringen, was thuiskomen en is mijn dagelijkse leidraad. Mystiek, Meister Eckhart, de 'oude lezingen' van de overleveringen. Van analyse en ontleden terug naar het geheim en wezenlijke van de mens en het leven.

Wat anderen over me zeggen:

These slides will be slide-able on the live version of your page!

Verder gaan... 

Maatje heeft het vermogen iemand inzicht te geven in de kern van zichzelf. Waar andere coaches niet verder komen dan de normen- en waardenschil, begint Maatje pas. Op professionele wijze en met verschillende werkvormen hielp Maatje me in te zien wie ik werkelijk ben in mijn zuivere vorm en wat ik nodig heb op mijn pad.

Martijn Hackmann

Mgr at Wageningen UR

In je kracht komen...

Maatje heb ik leren kennen tijdens een 2-jarige opleiding Transpersoonlijke Coaching en Counseling (TCC) bij Arcturus.

Zelden iemand ontmoet die zo zuiver, liefdevol, warm, sprankelend en ‘echt’ is! Maatje verstaat in mijn ogen de kunst een ander echt te ‘raken’ in de essentie, waardoor die ander – vanuit kwetsbaarheid – volledig in zijn/haar kracht komt te staan.

Sepp Lifka  Inspirator, trainer-coach

Prima focuspunten...

Ik heb al het een en ander aan persoonlijkheidstests mogen doen en heb daar altijd veel van geleerd. Toen Maatje me de ODC-meting voorlegde, was mijn eerste reactie: ‘vast meer van hetzelfde, maar dan in een ander jasje, ben benieuwd of het matcht met andere tests’. Maar bij de terugkoppeling merkte ik dat er voor mij echt nieuwe inzichten ontstonden, die ook gewoon ‘klopten’! Als geen ander wist Maatje met veel warmte de verschillende inzichten uit de meting te vertalen naar mijn persoonlijke situatie; ik heb voor de komende tijd weer een paar prima focuspunten!

Pieter Elands, Programme Mgr Unmanned Systems TNO


Kind kunnen blijven

Verwondering stroomt langs mijn wangen

dat zoveel goeds uit aarde komt

Sterren in de verte van verlangen 

vlieg tegen het venster gevangen bromt