arrow_drop_up arrow_drop_down
Video Aspect Ratio: 4:1

Training en coaching 

Tagline / slogan

 sinds 1993

ondersteuning aan de werkende mens

1.000+

echte ontmoetingen

15 jaar


Uitgevoerde leertrajecten, o.a.

Ontwikkeling Inspirerend Leiderschap (OIL) voor senior management TNO

5 modules + persoonlijke coaching + intervisie over ca. 1 jaar verspreid. Naast competenties op gebied van leidinggeven en communicatie, is stevig gewerkt aan persoonlijke groei van deelnemers (toekomstige boardmembers van de organisatie).

Ontwikkeling Toonaangevende Professionals (OTP) voor 'slimme boegbeelden' o.a. TNO

3 modules + persoonlijke coaching + intervisie over ca. 9 maanden verspreid. Het persoonlijk leiderschap als boegbeeld van een hoog-technisch inhoudelijk vakgebied stond centraal. Hoe breng ik mijn vak begrijpelijk en impactvol over het voetlicht? Hoe ben ik zichtbaar door publicaties, conferenties etc. met behoud van mijn integriteit? Incl. 'verrassende werkvormen'.

Innovatorprogramma voor wetenschappelijk medewerkers

3 modules + persoonlijke coaching + intervisie over ca. 6 maanden verspreid voor toegepaste wetenschappers met een innovatieve taak, en tot ca. 3 jaren werkervaring. Effectieve communicatie, staande blijven in het politieke spel, en EQ-vaardigheden waren centrale thema’s.

Doelgeleid leidinggeven voor ICT managers (div. bedrijven)

2 + 1 dag hands on training van nieuwe vaardigheden, op basis van eigen actuele managementsituaties. Eveneens inzicht in het wezen mens, drijfveren op bewust en onbewust niveau, en aansturing op verschillende competentieniveaus. Zeer actieve training, met acteur Arthur Geesing. Ook deze training wordt zeer goed gewaardeerd. 

Meesterschap in Leiderschap voor technisch leidinggevenden (div. bedrijven)

5 modules met groepsgericht leidinggeven, communicatie, samenwerken, managementgesprekken en persoonlijke groei als thema's. Daartussen persoonlijke coaching naar wens, intervisie, een kick off en slotakkoord waarin deelnemers hun persoonlijke en groepsresultaten presenteren. Hands on, inzicht in persoonlijke drijfveren, vaardigheid in communicatie.  

Conflicthantering binnen een team (Zorg, zakelijke dienstverlening, overheid)

Diverse teams vroegen me conflictsituaties te begeleiden naar een werkbare nieuwe situatie. Altijd maatwerk. Rust, luisteren, systemische dynamiek doorvoelen, persoonlijke leringen.  

Ontwikkeling Inspirerend Leiderschap (OIL) betekende voor mij een blijvende verandering op professioneel en persoonlijk vlak. Kick en Maatje weten je op indringende en eigenzinnige wijze te raken en te stimuleren. Ik denk daar nu, 5 jaar later, nog vaak aan terug in uitdagende werk- of privé-situaties.

Sander Steenbrink ,

Manager Dredging Development Department & Survey at Boskalis

Maatje heeft het vermogen iemand inzicht te geven in de kern van zichzelf. Waar andere coaches niet verder komen dan de normen en waarden schil, begint Maatje pas. Op professionele wijze en met verschillende benaderingen helpt ze je in te zien wie jij werkelijk bent in je zuivere vorm en wat je nodig hebt op jouw pad.


Als Senior MD consultant bij TNO D&V leerde ik BonSpirit kennen. De professionele en creatieve wijze waarop Maatje invulling gaf aan een Senior MD programma maakte het tot een fantastische ontdekkingstocht en samenwerking.

Maatje is daarnaast een integere en warme persoonlijkheid die in staat is om mensen in beweging te krijgen én  in contact te brengen met zichzelf. 

Sussanne Snoeck

HR Interim en Talent Development + MD projects at Snoeck Management Consultancy & Advies

Als Manager HR binnen TNO heb ik deze fantastische en bijzondere vrouw succesvol mogen inzetten op een programma t.b.v. de persoons- en effectiviteitsontwikkeling van senior beta professionals. Niet alleen waren de deelnemers zeer tevreden over het resultaat, maar ook hun leidinggevenden. Meer dan een aanbeveling!

Joep Gloudemans, 

zelfstandig professional

Cookies vergemakkelijken..